_
Aanmelden
_
Magazine
_
Apps

_
  Week 8 van je zwangerschap


Mama


De zwangerschapshormonen zijn van invloed op je zintuigen, met name de smaak- en reukzin. Hierdoor kost het sommige vrouwen geen moeite te stoppen met roken.

Ook is het mogelijk dat  je een afkeer hebt voor andere opwekkende middelen zoals koffie en alcohol. Het lijkt wel of het lichaam aangeeft wat je wel en niet nodig hebt als je zwanger bent.

Helaas is het niet voor iedereen even makkelijk ongezonde gewoontes af te leren. Hopelijk helpt je verantwoordelijkheidsgevoel richting je baby to be en het inzicht dat opwekkende middelen zeer schadelijk voor je ongeboren baby zijn, je toch te stoppen. Zo niet, vraag dan een deskundige om je te helpen.
Mijn baby


De groeiende baby is nu zes weken oud. Het kleine kikkervisje lijkt steeds meer op een mens. De oortjes, kaken, mond en ogen (oogleden) ontwikkelen zich verder. Het puntje van zijn neusje is ook zichbaar. Het gezichtje krijgt herkenbare trekken. 

Tussen de vingertjes en teentjes zijn een soort zwemvliezen te zien. Het kindje begint voorzichtig te bewegen met zijn handjes en voetjes.

Ook de darmen worden steeds langer. Omdat er vanwege de zich ontwikkelende lever niet genoeg ruimte in de buikholte van de baby is, bevinden de darmen zich deels in de navelstreng tot circa de tiende week.

Het hartje van de baby is inmiddels verdeeld in vier verschillende kamers en tikt met een snelheid van circa 150 slagen per minuut. Dat is meer dan twee keer je hartfrequentie in rust.
De hersenen zenden signalen uit zodat het hart de bloedsomloop op gang houdt, het maagje verteringssappen aanmaakt en de lever bloedcellen produceert.

De belangrijkste organen zijn helemaal ontwikkeld en groeien verder. Het vruchtje is inmiddels bijna 2 cm groot.
_
Onmisbare Apps voor Mama's

Meet en weet alles rondom zwanger worden, zwangerschap, kraamtijd, baby's en kinderen en maak je eigen MamaBlog. Gebruik alle 35 handige apps in 1  voor mama’s (to be) op deze website of download Mama Apps gratis op je iPad, iPhone, Android tablet of Android smartphone.

Word gratis lid en ontdek Mama Apps.

Extra mogelijkheden via de website en tablet app

Wil je belangrijke momenten, informatie en foto’s met je vrienden of familie delen? Download dan de Tablet App of log in op de website en ontdek het MamaBlog en meer extra mogelijkheden.
Week tot Week
_
In veertig weken zwangerschap ontwikkelt een (bevruchte) eicel zich tot een baby. Een groot wonder! Lees en zie hier hoe je baby zich van week tot week ontwikkelt en hoe je zwangerschap vordert.

Let op! Elke zwangerschap is anders. Neem bij vragen of twijfels contact op met je verloskundige of gynaecoloog.


Zwangerschappen
_
Je hebt nog geen zwangerschappen toegevoegd.
Eerste trimester
Week 1 / 14
1
2
3
4
5

6
7
8
9
10

11
12
13
14


Tweede trimester
Week 15 / 27
15
16
17
18
19

20
21
22
23
24

25
26
27


Derde trimester
Week 28 / 40
28
29
30
31
32

33
34
35
36
37

38
39
40


Gerelateerde artikelen
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
Alle artikelen bekijken (351)_
© 2012-2014 Mama Apps _ Over Mama AppsMijn gegevensLidmaatschapUitschrijvenPrivacy PolicyDisclaimerCopyright _